Ziekenvervoer

Als u regelmatig naar het ziekenhuis moet voor een behandeling is het prettig dat u kunt rekenen op een prettige en comfortabele taxirit.   Taxi Arend Personenvervoer verzorgt in opdracht van vrijwel alle zrog- verzekeraars in Nederland het zittend ziekenvervoer.

Zittend ziekenvervoer is het vervoer van en naar een ziekenhuis of medisch specialist per taxi vanwege een medische behandeling. Het zittend ziekenvervoer wordt in de meeste gevallen volledig door de zorgverzekeraar vergoed. U kunt bij uw zorgverzekering informeren of u in aanmerking komt voor zittend ziekenvervoer. Van hen ontvangt u dan in de meeste gevallen een machtiging.

UWV taxi vervoer

Is reizen lastig omdat u met een langdurige ziekte of handicap zit? Heeft u hulp nodig bij het vervoer naar werk, school of een afspraak bij het UWV? Taxi Arend Personenvervoer biedt de hulp om u met een van onze taxi’s te vervoeren. Samen met het UWV maken wij het mogelijk om u deze hulp te verlenen.  In het geval dat u of uw kind een geestelijke beperking heeft en u hierdoor moeite ervaart met het reizen naar uw werk of opleiding, is het taxivervoer een goede oplossing.

Taxi vergoeding

Als u bovenstaande problemen ondervindt met het reizen dan kunt u bij het UWV een taxivergoeding aanvragen. U kunt met ons een afspraak maken en zo kunnen wij samen kijken of u in aanmerking komt voor de vergoeding. In veel gevallen zal u er zeker in aanmerking voor komen. Voor het aanvragen wenst UWV een aantal dingen van u.

  • burgerservicenummer van u en uw eventuele partner;
  • uw rekeningnummer;
  • adresgegevens van uw werk of opleiding;
  • de inkomsten van uw eventuele partner;
  • uw DigiD-inlogcode.
  • Wilt u eerst meer weten over de vergoeding van vervoer? Kijk dan op Vervoer.

Aanvragen

U vraagt een vergoeding voor deze voorzieningen aan via Mijn UWV.

PGB

Heeft u een PGB indicatie? Dan kunnen wij zorg dragen voor uw vervoer.
wij kunnen direct factureren aan de SVB.
Kortom heeft u vervoer nodig naar zorginstelling of zorgboerderij? neemt u gerust contact met ons op.

Scroll naar boven